BIJ DE COMPAGNONS

GASTENVERBLIJVEN EN ARTIST RESIDENCE

Over de Compagnons

Wegens foto-schuwheid van bijna alle compagnons ontbreekt nog een foto. Hij komt er wel aan hoor. Echt waar. 

Hoi! Wij zijn de Compagnons. Vader, moeder en dochter die met de jaarwisseling van 2019 de deur van de woonboerderij in de Dordtse Biesbosch definitief dicht trokken – het was tijd voor een nieuw avontuur. Gedrieën vertrokken we naar het Hoge Noorden, twee waardevolle gezinsleden (zoon & (schoon)dochter) trokken juist naar de andere windrichting maar zijn net zo betrokken in ons reilen en zeilen. 

Bram. Geboren projectleider met een lange en diverse loopbaan bij TNO achter de rug. Leeft nu twee parallelle levens: Doordeweeks werkzaam bij het ministerie in Den Haag, ’s avonds en in weekenden steevast in de weer om allerhande bouwwerkzaamheden op te pakken, waaronder het installatiewerk van alle herderswagens. 

Iné. Liet 90 hondenbaasjes en hun viervoeters achter in Dordrecht toen ze na 15 jaar de deuren sloot van haar Hondencrèche. Na 70 uur per week bezig te zijn geweest met de creche, hondengedragsconsulten, trainingen, lessen, adviesgesprekken aan gemeente en politie en gedragstesten voor het asiel heeft ze het roer volledig omgegooid. Hoewel ze al die vrolijke viervoeters nog wel eens mist, draagt ze hier met veel toewijding zorg voor de parktuin en alles wat zich daarin beweegt. Ze is de draaiende en onmisbare motor achter De Compagnons. 

Leonie. Kunstenaar van origine, maar heeft een goed deel van haar hart verpand aan houtbouw en timmerwerk. Voelt zich het meeste thuis in een huis met wielen en volgt bij voorkeur de natuur en nieuwe avonturen. 

Martijn. Dankzij zijn zorgvuldige, gedreven en professionele houding een graag gezien figuur in de (financiële) consultancy. Een achtergrond waarmee hij tijdens ontspannen zondagmiddag lunches de koers van de Compagnons effectief kan bevragen en toetsen. Daarmee eigenlijk bedoelende dat hij onze gekoesterde spiegel op de achtergrond is, zijn bevindingen zetten niet zelden aan tot nog meer enthousiasme of juist een goede krabbel achter de oren. 

Jamie. Werkzaam als senior recruiter bij BDO, waar ze haar strepen al meer dan eens heeft verdiend. Een onmisbare onderdeel van de Compagnons vanaf het eerste uur. Niet alleen omdat we haar er zo ontzettend graag bij hebben, maar ook omdat ze gewoon een ongelooflijk goed gevoel heeft voor stijl en sfeer. En aangezien wij zo in staat zouden zijn om plafonds blauw en muren roze te maken, schuiven we dankbaar de hele styling van alle wagens in Jamie’s schoenen. Zij zorgt er voor dat zodra je de deuren van de wagen openslaat, je je meteen welkom voelt. Je kunt nestelen tussen de zachte kussens, je tot rust komt of juist zin krijgt om al dat mooie servies uit de kast te trekken en een bijzondere sfeer neer te zetten.